Over de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek

 

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek werd in 2001 ingesteld en was een oeuvreprijs bestemd voor een beeldend kunstenaar, die in zijn/haar werk de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek veel meer is dan een instrument. In 2021 werd de Kunst+Techniek-prijs voor de twintigste en laatste keer uitgereikt. 

 

De jaarlijkse prijs werd toegekend door een onafhankelijke jury. Deel van de prijs was een geldbedrag en een boek over het oeuvre van de winnaar.

De Kunst+Techniek-prijs was een manier voor advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos om blijk te geven van haar bijzondere waardering voor de creativiteit, die zowel in het werk van de ingenieur als in het werk van de kunstenaar een grote rol speelt en die noodzakelijk is om vernieuwing tot stand te brengen.

 

Witteveen+Bos blijft betrokken bij en verbonden aan kunst, maar vult dat sinds 2021 op een andere manier in.

 

De jury

De onafhankelijke jury bestaat uit een voorzitter en twee of drie juryleden. Bij de selectie van een winnaar spelen verschillende invalshoeken een rol. Daarom hebben de juryleden verschillende achtergronden en zijn zij in verschillende rollen actief binnen de kunst- en cultuursector. Zij zijn bijvoorbeeld zelf kunstenaar, kunstrecensent, curator of verbonden aan een toonaangevende culturele instelling. Maak hiernaast kennis met de jury van dit jaar.
Juryleden voorafgaande jaren
2019

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kunsttechniekprijs.nl/web/packages/jereme_tweetcrete/models/tweetcrete_hash_tag.php on line 33