Over de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek

 

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek is een oeuvreprijs bestemd voor een beeldend kunstenaar, die in zijn/haar werk de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek veel meer is dan een instrument.

De Kunst+Techniek-prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury en de prijsuitreiking vindt jaarlijks plaats in Deventer. De prijs bestaat uit een geldbedrag, een boek en de opdracht voor de ontwikkeling van een nieuw kunstwerk.

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos wil met de prijs blijk geven van haar bijzondere waardering voor de creativiteit, die zowel in het werk van de ingenieur als in het werk van de kunstenaar een grote rol speelt en die noodzakelijk is om vernieuwing tot stand te brengen.

 

De jury

De onafhankelijke jury bestaat uit een voorzitter en twee of drie juryleden. Bij de selectie van een winnaar spelen verschillende invalshoeken een rol. Daarom hebben de juryleden verschillende achtergronden en zijn zij in verschillende rollen actief binnen de kunst- en cultuursector. Zij zijn bijvoorbeeld zelf kunstenaar, kunstrecensent, curator of verbonden aan een toonaangevende culturele instelling. Maak hiernaast kennis met de jury van dit jaar.
Juryleden voorafgaande jaren
2019