2008

De onafhankelijke jury bestaat uit een voorzitter en twee of drie juryleden. Bij de selectie van een winnaar spelen verschillende invalshoeken een rol. Daarom hebben de juryleden verschillende achtergronden en zijn zij in verschillende rollen actief binnen de kunst- en cultuursector. Zij zijn bijvoorbeeld zelf kunstenaar, kunstrecensent, curator of verbonden aan een toonaangevende culturele instelling. Maak hiernaast kennis met de jury van dit jaar.
Juryleden voorafgaande jaren
2008
Andrée Van de Kerckhove is zelfstandig onderzoeker, adviseur, curator en tentoonstellingsmaker. Daarnaast doceert zij aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en is zij bestuurslid van het kunstenaarsinitiatief De Paraplufabriek in Nijmegen. Van 2008 tot en met 2012 was zij voorzitter van de jury van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek.
Journalist en radiomaker Marten Minkema is zelfstandig verslaggever met een breed werkterrein. Hij was jurylid van 2008 tot en met 2011.
Beeldend kunstenaar Mirjam Kuitenbrouwer was jurylid voor de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek van 2004 tot en met 2009.
Drs. Cornel Bierens is beeldend kunstenaar en schrijver. Hij publiceerde over beeldende kunst in onder meer NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Bierens was van 2002 tot en met 2008 jurylid van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek.