4/11/16

Lancering boek Iris van Herpen

Op donderdag 3 november nam modeontwerper Iris van Herpen werd een nieuw boek over haar werk in ontvangst, tijdens de uitreiking van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek, in de Bergkerk in Deventer. Het boek maakt deel uit van de prijs en is een reflectie op het werk van Van Herpen door de Ierse fotograaf Morgan O'Donovan. Iris van Herpen: 'Morgan zoomt in op de details, dringt bijna binnen in de materialen. Zijn foto's zijn zo mooi dat je het gevoel hebt het materiaal aan te kunnen raken. '

Van Herpen’s ontwerpen worden gekenmerkt door een unieke combinatie van futuristische en organische vormen die het menselijk lichaam omhullen, als draagbare sculpturen, waarmee zij internationaal erkenning oogst in de mode-industrie. Al vele jaren werkt Van Herpen aan de ontwikkeling van experimentele materialen door middel van interdisciplinaire samenwerking met een netwerk van vooraanstaande deskundigen. Dit streven naar innovatie in het opkomende raakvlak tussen biologie en technologie biedt veelbelovende resultaten. De jury van de Kunst+Techniek-prijs achtte het daarom tijd om de artistieke kracht van Van Herpen met de prijs te belonen.


In aanvulling op een boek, een geldbedrag en een oorkonde, maakt ook een tentoonstelling deel uit van de prijs. De tentoonstelling vindt plaats in de Bergkerk in Deventer van 4 november t/m 4 december 2016. Het toont elf haute couture stukken, videopresentaties en een aantal extravagante door Van Herpen ontworpen schoenen. Het boek zal in de Bergkerk verkocht worden tijdens de expositieperiode, en vanaf 5 december op via de website www.irisvanherpen.com.


'Iris van Herpen - Witteveen+Bos voor Kunst+Techniek 2016' - prijs in de Bergkerk € 20,00 | online verkoopprijs € 29,50