Winnaar Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2008

Lawrence Malstaf
Het werk van de Belgische kunstenaar Lawrence Malstaf bevindt zich op de grens van het visuele en het theatrale. Hij maakt installaties en performance art waarin beweging, toeval, orde en chaos centraal staan.

Bio

Het werk van Lawrence Malstaf (1972, Brugge, België) bevindt zich op de grens van het visuele en het theatrale. Hij maakt installaties en performance art waarin beweging, toeval, orde en chaos centraal staan, waarbij hij vaak gebruik maakt van ruimtes waarin individuele bezoekers worden 'ondergedompeld' in een zintuigelijke ervaring. Hij creëert ook grotere, mobiele omgevingen waarin gespeeld wordt met ruimte en oriëntatie, waarbij de bezoeker vaak de veroorzaker is van een gebeurtenis. Voor zijn projecten fungeert moderne technologieën vaak als uitgangspunt of inspiratie en als manier of de installatie te activeren.

Voor zijn werken op het gebied van kunst en techniek heeft Malstaf verschillende internationale prijzen gewonnen. Naast de Witteveen+Bos-prijs in 2008 won hij in 2009 de Golden Nica op de Prix Ars Electronica (Oostenrijk) en in 2010 de Excellence Prize op het 13th Japan Media Arts Festival in Tokyo. In 2011 werd Malstaf's project Pavilion geselecteerd voor een iMinds Art&D-projectbeurs. Pavilion werd ontwikkeld met het Multimedia Lab van Universiteit Gent.

Lawrence Malstaf staat naast zijn werk als kunstenaar ook bekend als een innovatieve scenograaf in de dans- en theaterwereld. Hij woont en werkt momenteel in Tromsø (Noorwegen) en exposeert internationaal.

 

Meer informatie: http://www.fortlaan17.com/artists/lawrence-malstaf/

 

Expositie Malstaf, Bergkerk

Boek