5/12/16

Werk Iris van Herpen grote publiekstrekker

De tentoonstelling METABOLIC van modeontwerper Iris van Herpen werd door ruim 9.200 mensen bezocht. De werken van Van Herpen waren van 4 november t/m 4 december in de Deventer Bergkerk te zien in het kader van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek die zij dit jaar won.

Het gaat om een record, nog niet eerder kwamen er zoveel mensen naar de Kunst+Techniek-tentoonstelling kijken. Geëxposeerd waren elf jurken uit meerdere collecties en vier extravagante sets schoenen. De naam van de tentoonstelling, METABOLIC, refereert aan de energie, die het resultaat is van alle processen in het lichaam die samenwerken om het gaande te houden. Energie is een thema dat in veel van Iris’ collecties aan de orde komt. Metabolisme verwijst ook naar het werk van Philip Beesley, de architect met wie Iris van Herpen veel samenwerkt.


In de Bergkerk werd gedurende de tentoonstelling een boek verkocht over het werk van Iris van Herpen. Dit boek is vanaf 5 december online verkrijgbaar via de website www.irisvanherpen.com voor € 29,50.