Winnaar Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2010

Geert Mul
Geert Mul (1965) studeerde in 1990 af aan de Academie voor Beeldende kunsten in Arnhem. Zijn ervaringen in de dance scene met beeld en geluid voor grote groepen mensen vormen de basis voor het uitzonderlijke kunstenaarschap van Mul, die als vj en mediakunstenaar nationale en internationale bekendheid geniet.

foto: Koos Breukel

Bio

Geert Mul (1965) studeerde in 1990 af aan de Academie voor Beeldende kunsten in Arnhem. Daarna reisde hij een aantal jaren door onder meer Mexico en de VS en leefde een jaar in Tokyo. Na terugkomst werkte hij met video in de underground scene van de elektronische dancemuziek (techno). De ervaringen met beeld en geluid voor grote groepen mensen vormen de basis voor het uitzonderlijke kunstenaarschap van Mul, die als vj en mediakunstenaar nationale en internationale bekendheid geniet.

 

In minder dan tien jaar tijd bouwde de Rotterdamse kunstenaar met zijn installaties een herkenbaar en boeiend oeuvre op. Geert Mul is medeoprichter van het Media-Lab Baltan Laboratories op Strijp-s in Eindhoven en lid van de adviescommissie van Showroom MAMA in Rotterdam.

Hij geeft les in Interactive Design op Dogtime, Gerrit Rietveld Academie en wordt vertegenwoordigd door galerie RONMANDOS in Amsterdam. Werk van Mul is gepubliceerd in Dutch Eyes, Nieuwe geschiedenis van de fotografie in Nederland (Zwolle, 2007) en Still Moving, Contemporary Photography, Film and Video from the Netherlands (Kyoto, 2000). Monografieën zijn: Geert Mul, Local squares, Global Stars, Institut Valencia d’art Modern (Valencia, 2006) en Geert Mul: Match Maker, Prototype Editions (Delft, 2005).

 

Meer informatie: www.geertmul.nl

 

Lees ook:

Cross-overs in de kunst, Beelden magazine, augustus 2016

 

Expositie Mul, Bergkerk

Werken van Geert Mul